Parintele Arsenie Boca – Sfaturi intelepte

Cat de frumos ne reaminteste Parintele unele adevaruri duhovnicesti , sa le retinem

„Nu uita ca esti o caramida duhovniceasca din marea cladire a Bisericii lui Hristos. Ramai cuminte in acest zid socotindu-te legat de celelalte caramizi cu mortarul iubirii.”

„Pana la Dumnezeu, nu este nici jos, nici sus, nici aproape, nici departe, pentru ca Dumnezeu este pretutindeni si de aceea El e mai aproape de tine decat sufletul si trupul tau, numai sa stii si sa afli aceasta apropiere prin credinta si rugaciunie”

„Cand Mantuitorul porunceste iubirea de vrajmasi, El n-o face ca sa te ingenuncheze in fata celui rau, ci ca sa te elibereze de raul din tine si in felul acesta sa-l limiteze.”
„Nu exista vrajmas mai mare pentru om decat omul insusi si de nimic nu trebuie sa se teama omul ca de el insusi. Cine isi stapaneste simtamintele, acela isi petrece viata in pace.

„In credinţă, in religie este sfantul, care are alte mijloace de aflare a adevărului. Lui i se revelează, i se descopere o lume mai mare, temelia lumii acesteia. In cunoştinţa lui, nu are teorii, nici aparate, ci e angajată viaţa lui. Sfantul nu cercetează. Viaţa lui curată e mijlocul de cunoaştere a unei realităţi pe care cercetătorul savant n-o poate prinde niciodată.”

„Ştiinţa nu angajează viaţa, de aceea nici n-o poate pricepe şi nici n-o poate crea.”

Nu e un biruitor mai mare pe pamant, decat acela care se biruieste pe sine insusi si domneste asupra patimilor sale.”

 

sursa : Cararea Imparatiei si alte lucrari de Parintele Arsenie Boca

7 thoughts on “Parintele Arsenie Boca – Sfaturi intelepte

 1. robert 15 august 2012 / 6:55 AM

  va rog frumos unde pot gasii cartea de cumparat in piatra-neamt „Arsenie Boca – Sfaturi intelepte”

 2. trandafir gabriel 12 septembrie 2012 / 9:15 AM

  cel mai bine este sa traim teologia , adica sa facem ceea ce zic marii parinti ai teologiei. nu doar a discuta aceste cuvinte ca niste vorbe in vant.faptele noastre nu ne vor mantui in vecii vecilor de aceea dumnezeu ne cere iubirea , dar fapta buna este un lucru automat atata timp cat tu il iubesti pe dumnezeu.AMIN DOAMNE AJUTA

  • Ceea ce spuneti dumneavoastra despre fapta buna este adevarat , DOAR faptele bune nu il pot mantui pe om . Cu cat credinciosul Il iubeste mai mult pe Dumnezeu cu atat mai lesne infaptuieste el binele. Credinta noastra trebuie sa fie vie in sensul aplicarii in viata noastra a sfaturilor intelepte ale sfintilor parinti si marilor duhovnici ale caror vieti traite in curatie si nevointe de tot felul ilustreaza cele spuse de ei in scrierile lor.
   Multumesc pentru comentariu. Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze !
   Doamne miluieste-ne pre noi !

 3. ene mihai 5 noiembrie 2012 / 3:18 PM

  robert cartea respectiva au avuto la libraria sofia din bucuresti, si poti intra pe saitul librariei si o poti comanda si prin posta, poti face mai intai o intrbare sa vezi daca o mai au cumva pe stoc pt ca au si nr. de telefon afisat pe siteul lor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s