Canonul Sfantului Andrei Criteanul — audio

Canonul Sfantului Andrei Criteanul

Il auziti aici interpretat de corul Bisericii Antim din Bucuresti.

Canonul Sfantului Andrei Criteanul este un canon mare , cel mai mare canon din toate canoanele cate sunt in randuiala Bisericii noastre , prin lungimea lui , prin bogatia lui , prin alcatuirile din care este compus.

Importanta lui este in continutul lui , in ceea ce se poate realiza prin continutul lui si este spus/cantat  in timpul Postului Sfintelor Pasti.

“Scurt vorbind”, continutul acestui minunat canon ” ne propune sa lepadam lucrurile intunericului si sa ne imbracam in armele luminii , sa nu mai fim rai , ci sa fim buni , sa ne para rau de rautatile noastre si sa adaugam lucruri bune in viata noastra.”  ( Parintele Teofil Paraian )

About these ads

About "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.

Posted on 11 martie 2011, in Audio, Cantari bisericesti and tagged , . Bookmark the permalink. Scrie un comentariu.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 68 other followers

%d bloggers like this: